Mielőtt hozzákezd

Talán sokukban régóta motoszkál már a gondolat egy saját kút kialakításáról.  Kézenfekvőnek tűnhet, hiszen sokak szerint “olcsó” , “gyorsan megtérülő” és jó befektetés, ráadásul “biztos, hogy mindenhol van víz“. De vajon tényleg ilyen egyszerű, egyértelmű és mindenki számára javasolt megoldás ez? A rövid válasz erre a kérdésre: Nem!

Az, hogy valóban megéri-e belevágnunk egy ilyen vállalkozásba több dologtól függ, ezért alapos előkészítést és utánajárást igényel. Először is át kell gondolnunk vízhasználati szokásainkat és fel kell tennünk magunknak a kérdést:  “Valóban szükségem van egy kútra?Nincs ettől jobb megoldás?” A jó hír az, hogy számos jobb megoldás is létezik.

Ha mindennapi életünk problémáit próbáljuk megoldani, mindig a legegyszerűbb, leginkább kézenfekvő megoldást választjuk. Nem lehet ez másképp, a vízhasznosítással sem. 

És mi lenne egyszerűbb, a természetben rendelkezésre álló, könnyen hozzáférhető és sokoldalúan hasznosítható ESŐVÍZ felhasználásánál?!

A házi esővízgyűjtő rendszerek kialakításával nemcsak fenntartási költségeinket, de környezetünk terhelését is jelentősen csökkenthetjük. Az esővíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával személyesen is hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

Attól függően, hogy milyenek a területünk adottságai, és milyen célokra szeretnénk felhasználni az összegyűjtött esővizet, számos lehetőség közül választhatunk. A legegyszerűbb a felszíni esővízgyűjtő, de kialakíthatunk felszín alatt elhelyezett rendszereket,  vagy akár szikkasztókat és záportározókat is.

A bemutatott lehetőség nemcsak jóval olcsóbb, de sokkal környezetbarátabb és egyszerűbben karbantartható, arról nem is beszélve, hogy ezzel a megoldással nem pazaroljuk a drága, és jó minőségű ivóvizet sem!